Pucharki do deserów - jakie sprawdzą się w profesjonalnej kawiarni?

Wydarzenia

Pucharki do deserów - jakie sprawdzą się w profesjonalnej kawiarni?

21.07.2021
autor: materiał zewnętrzny
W jakim naczyniu podać deser, aby klient zapragnął go zjeść? Jak zachęcić go do zamówienia kolejnej słodkości? Tu znaczenie ma nie tylko smak, ale też ładny puchar, w którym lody czy owocowy mus będą wyglądały apetycznie. Wiedzą o tym właściciele i menedżerowie najlepszych kawiarni. Najwyższa pora, aby wszyscy poznali tę tajemnicę.
 

Wyposażenie kawiarni - o czym warto pamiętać?

Jak powinna wyglądać profesjonalna kawiarnia czy lodziarnia? Najlepiej, aby już witryny i wejście zachęcały przechodniów do wejścia. Wewnątrz z kolei liczy się czystość, smakowity zapach kawy czy owoców, a także dekoracje i ogólna estetyka. Równie ważne są zdjęcia gotowych deserów, zamieszczone na stronie internetowych oraz w menu. Dobra fotografia produktowa to magnes dla klientów. W przypadku branży cukierniczej ma ona olbrzymie znaczenie. Warto pamiętać przy tym, że szklany pucharek deserowy o ciekawym kształcie to naczynie, w którym poszczególne warstwy lodów, musu owocowego czy bakali będą ładnie wyeksponowane. I to nie tylko na witrynie kawiarni, ale przede wszystkim na ladzie kawiarni, na tacach i na stołach. Potencjalny klient przed złożeniem zamówienia zwykle rozgląda się dyskretnie dookoła. Zerka na stoliki i na to, co jedzą klienci. Ciasta i desery lodowe ładnie podane w eleganckich, szklanych naczyniach z pewnością zachęcą go do skosztowania rarytasów. Gość kawiarni, widząc ładne naczynia, czy to szklanki, miseczki, czy pucharki deserowe wie i czuje, że właściciel kawiarni ma gust, a zadowolenie klientów, wrażenia smakowe i estetyczne są najważniejsze. A jakie cechy mają pucharki deserowe, używane w gastronomii?
 

Najlepsze pucharki deserowe do kawiarni

Szklane naczynia, przeznaczone do użytku w gastronomii, są cięższe i grubsze od szklanek czy szklanych miseczek, używanych w gospodarstwach domowych. Dlaczego tak się dzieje? Pucharki deserowe, produkowane do kawiarni i cukierni, są często kilka razy w ciągu dnia zmywane w zmywarce. Muszą więc być wytrzymałe i odporne na stłuczenia, zarysowania czy wyszczerbienia. Niedopuszczalne są jakiekolwiek skazy na szkle. Pucharki deserowe do kawiarni mogą być wykonane z przezroczystego lub kolorowego szkła, a także z kryształu, ale ich wygląd musi być idealny. Powinny być też bezpieczne w użytkowaniu. Gęstość szkła gastronomicznego jest tak dopasowana, aby zminimalizować ryzyko skaleczenia się pracowników kawiarni. Przykładem solidnych, eleganckich i po prostu ślicznych naczyń gastronomicznych są pucharki, szklanki i miski na stronie sklepu internetowego pucharydeserowe.pl. Takie naczynia z pewnością długo posłużą zarówno w kawiarni, jak i w gospodarstwach domowych, gdzie często przyjmuje się gości i serwuje różnego rodzaju desery.
 

Pucharki deserowe - niezbędne w każdym domu

Każda pani domu wie, jak duże znaczenie ma elegancka zastawa stołowa. Czy to talerze, czy szklanki do drinków, czy miseczki deserowe - eleganckie naczynia zawsze robią wrażenie na gościach i świadczą o dobrym guście gospodyni. Do czego przydają się w domu pucharki deserowe? Można podać na przykład szarlotkę z bitą śmietaną albo sernik z gałką lodów czekoladowych. Ciekawym pomysłem są też desery egzotyczne. Jakie? Na przykład coraz popularniejsze lody tajskie. Sprawdź, jak zrobić lody tajskie w domu bez użycia maszyny. To nie jest skomplikowany przepis. Deser można szybko zrobić samodzielnie i podać w szklanych pucharkach. Przy czym frajdę sprawi zarówno wykonanie, jak i zjedzenie takich lodów.

ASF - 2021
Komentuj, logując się przez Facebooka, Google+, Twittera, Disqus LUB pisz jako gość
Zitcom
Zitcom
O G Ł O S Z E N I E
Sąd Rejonowy w Wyszkowie II Wydział Karny wyrokiem z dnia 16 czerwca 2021 r. sygn. IIK 225/21 skazał Michała Bala ur. 24.03.1984 r. w Wyszkowie s. Krzysztofa i Mirosławy zam. Tuchlin 49a gm. Brańszczyk za to, że
 
1. w dniu 6 maja 2021 r. w starorzeczu rzeki Bug w msc. Tuchlin, gmina Brańszczyk, woj. mazowieckiego, nie będąc uprawnionym do rybactwa za pomocą sieci rybackiej typu wonton dokonał połowu jednej ryby z gatunku jaź, czym działał na szkodę Polskiego Związku Wędkarskiego Okręgu Mazowieckiego w Warszawie,
to jest o czyn z art. 27c ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym,
 
2. w dniu 7 czerwca 2017 r. w wodach rzeki Bug w msc. Udrzyn, gmina Brańszczyk, woj. mazowieckiego, nie będąc uprawnionym do rybactwa za pomocą sieci rybackiej typu drygawica dokonał połowu jednej ryby z gatunku boleń, czym działał na szkodę Polskiego Związku Wędkarskiego Okręgu Mazowieckiego w Warszawie,
to jest o czyn z art. 27c ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym,
 
3. w dniu 24 marca 2021 r. w starorzeczu rzeki Bug w msc. Tuchlin, gmina Brańszczyk, woj. mazowieckiego, nie będąc uprawnionym do rybactwa za pomocą trzech sieci rybackich typu drygawica oraz wonton dokonał połowu łącznie 3,5 kg ryb z gatunku krąp, lin, jaź, leszcz czym działał na szkodę Polskiego Związku Wędkarskiego Okręgu Mazowieckiego w Warszawie,
to jest o czyn z art. 27c ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym.
 
orzeka:
 
1. oskarżonego Michała Bala uznaje za winnego popełnienia czynu zarzucanego mu w punkcie 1 aktu oskarżenia i za to na podstawie art. 27c ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym /Dz. U. 2019.2168 j.t./ skazuje go i wymierza mu karę grzywny w wysokości 100 /stu/ stawek dziennych, określając wysokość jednej stawki na kwotę 10 /dziesięciu/ złotych;
 
2. oskarżonego Michała Bala uznaje za winnego popełnienia czynu zarzucanego mu w punkcie 2 aktu oskarżenia i za to na podstawie art. 27c ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym /Dz. U. 2019.2168 j.t./ skazuje go i wymierza mu karę grzywny w wysokości 100 /stu/ stawek dziennych, określając wysokość jednej stawki na kwotę 10 /dziesięciu/ złotych;
 
3. oskarżonego Michała Bala uznaje za winnego popełnienia czynu zarzucanego mu w punkcie 3 aktu oskarżenia i za to na podstawie art. 27c ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym /Dz. U. 2019.2168 j.t./ skazuje go i wymierza mu karę grzywny w wysokości 100 /stu/ stawek dziennych, określając wysokość jednej stawki na kwotę 10 /dziesięciu/ złotych;
 
4. na podstawie art. 85 § 1 k.k., art. 86 § 1 i § 2 k.k. wymierzone oskarżonemu Michałowi Bala w punktach 1-3 sentencji niniejszego wyroku jednostkowe kary grzywny łączy i wymierza mu karę łączną grzywny w wysokości 200 /dwustu/ stawek dziennych, określając wysokość jednej stawki na kwotę 15 /piętnastu/ złotych;
 
5. na podstawie art. 27c ust. 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym /Dz.U.2019.2168 j.t./ orzeka, na koszt oskarżonego, podanie orzeczenia o skazaniu do publicznej wiadomości poprzez ogłoszenie treści wyroku na stronie internetowej tygodnika Nowy Wyszkowiak przez okres 30 /trzydziestu/ dni;
 
6. na podstawie art. 27c ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 roku o rybactwie śródlądowym /Dz. U. 2019.2168 j.t./ orzeka przepadek rybackich narzędzi połowowych ujętych i opisanych w wykazach dowodów rzeczowych.
Zitcom