Lody, które warto wybrać do kawiarni

Wydarzenia

Lody, które warto wybrać do kawiarni

27.05.2020
autor: materiał zewnętrzny
Ciepły dzień zachęca do spacerów i korzystania ze słońca. Zazwyczaj wtedy też pojawia się ochota na pyszne lody i kawę. Takie połączenie to idealnie spędzone popołudnie według wielu konsumentów. Warto wziąć pod uwagę preferencje lokalnych klientów i zapewnić im stały dostęp do tego pysznego deseru. Podpowiadamy, jakie lody wybrać, by zadowolić klientów.

 

Popularne lody amerykańskie

Zakręcone i zmrożone. Najczęściej podaje się je w wąskich, podłużnych wafelkach. Są dostępne w dwóch smakach, a trzeci jest ich połączeniem. Na ten też klienci decydują się najczęściej. Można je dostać w każdej części Polski. By otrzymać lodowe świderki, oprócz odpowiedniej mieszanki, potrzeba wydajnej i sprawnej maszyny, która wspomoże podczas pracy, zadba o prawidłową temperaturę masy i jej przechowywanie.
 

Klasyczne lody włoskie

Lody włoskie są puszyste i kremowe. Taką konsystencję można uzyskać poprzez napowietrzenie masy w specjalnej maszynie (https://liron-polska.pl/k/maszyny-do-lodow-wloskich/). To właśnie z jej pomocą uda Ci się dopracować recepturę. Lody włoskie podaje się w szerokim, słodkim wafelku. Konsystencja umożliwia również serwowanie ich z pysznymi dodatkami – owocami czy kolorowymi posypkami.

Liron Polska, jako producent sprzętu do lodów, stawia na najwyższą jakość materiałów, z których został wykonany ich sprzęt. Solidna i wytrzymała budowa sprawia, że są one stworzone do ciągłej pracy i by dawać jak najlepszy efekt. W ofercie znajdziesz urządzenia wolnostojące – idealnie do dużych lokali, lub nablatowe – do mniejszych pomieszczeń.
 

Pyszne lody rzemieślnicze

Produktem, który oferuje wiele lokali gastronomicznych, są lody rzemieślnicze. Uzyskanie takiego deseru nie byłoby możliwe gdyby nie pasteryzator (https://liron-polska.pl/pasteryzator-do-lodow-60/). Urządzenie podgrzewa i utrzymuje wysoką temperaturę mieszanki, tym samym eliminując bakterie. Dzięki szybkiemu schłodzeniu i utrzymaniu stałej temperatury czterech stopni, lody zawsze są pyszne i świeże. Charakteryzuje je również bardzo kremowa konsystencja, dlatego warto nabierać je szpatułką lub gałkownicą.

Pyszne desery skutecznie przyciągają klientów, więc inwestycja w maszyny szybko się zwróci. Jeżeli nie chcesz kupować sprzętu, Liron Polska oferuje również wynajem urządzeń. Dzięki temu będziesz mógł sprawdzić czy klientom spodobały się nowe desery.

 

 

Komentuj, logując się przez Facebooka, Google+, Twittera, Disqus LUB pisz jako gość