Popularne lody amerykańskie
Zakręcone i zmrożone. Najczęściej podaje się je w wąskich, podłużnych wafelkach. Są dostępne w dwóch smakach, a trzeci jest ich połączeniem. Na ten też klienci decydują się najczęściej. Można je dostać w każdej części Polski. By otrzymać lodowe świderki, oprócz odpowiedniej mieszanki, potrzeba wydajnej i sprawnej maszyny, która wspomoże podczas pracy, zadba o prawidłową temperaturę masy i jej przechowywanie.
Klasyczne lody włoskie
Lody włoskie są puszyste i kremowe. Taką konsystencję można uzyskać poprzez napowietrzenie masy w specjalnej maszynie (https://liron-polska.pl/k/maszyny-do-lodow-wloskich/). To właśnie z jej pomocą uda Ci się dopracować recepturę. Lody włoskie podaje się w szerokim, słodkim wafelku. Konsystencja umożliwia również serwowanie ich z pysznymi dodatkami – owocami czy kolorowymi posypkami.
Liron Polska, jako producent sprzętu do lodów, stawia na najwyższą jakość materiałów, z których został wykonany ich sprzęt. Solidna i wytrzymała budowa sprawia, że są one stworzone do ciągłej pracy i by dawać jak najlepszy efekt. W ofercie znajdziesz urządzenia wolnostojące – idealnie do dużych lokali, lub nablatowe – do mniejszych pomieszczeń.
Pyszne lody rzemieślnicze
Produktem, który oferuje wiele lokali gastronomicznych, są lody rzemieślnicze. Uzyskanie takiego deseru nie byłoby możliwe gdyby nie pasteryzator (https://liron-polska.pl/pasteryzator-do-lodow-60/). Urządzenie podgrzewa i utrzymuje wysoką temperaturę mieszanki, tym samym eliminując bakterie. Dzięki szybkiemu schłodzeniu i utrzymaniu stałej temperatury czterech stopni, lody zawsze są pyszne i świeże. Charakteryzuje je również bardzo kremowa konsystencja, dlatego warto nabierać je szpatułką lub gałkownicą.
Pyszne desery skutecznie przyciągają klientów, więc inwestycja w maszyny szybko się zwróci. Jeżeli nie chcesz kupować sprzętu, Liron Polska oferuje również wynajem urządzeń. Dzięki temu będziesz mógł sprawdzić czy klientom spodobały się nowe desery.